Search
  • Tanssilähettiläät

DAY 1: YLLÄTTÄVIÄ KÄÄNTEITÄ

Updated: Jul 31, 2019

Ensimmäinen päivä Ranualla takana. Aamulla palaveerattiin ja päivä pyörittiin paikallisten joukossa Hillatorilla keskustellen ranualaisuudesta. Torilla soi karaoke, tuoksui letut ja aurinko paahtoi. Lähestyttiin ensimmäisenä pöydässä istuvien eläkeläismiesten joukkoa kirkkaan vihreissä Tanssilähettiläs- paidoissamme ja kysyttiin mm: Mikä on parasta Ranuassa? Mistä Ranualla ollaan ylpeitä? Onko jotain aiheita mistä ei saa puhua? Onko jotain tyypillisiä ranualaisia sanontoja? Miehet olivat ystävällisiä ja mielellään juttelivat kanssamme. Hetkeä myöhemmin päädyimme voittamaan heidät mölkkykilpailussa. :)


Hillatorin mölkkyturnauksen kiertopalkinto, joka on jaettu jo vuodesta 2012, toi yllättävän käänteen tanssilähettiläiden päivään.

Päivän haastatteluista kävi ilmi, että parasta Ranuassa on mm. terveydenhuolto ja ylpeitä oltiin eläinpuistosta. Sanonnoista jäi mieleen ’Mitä uutta’, ’ Tehemmä pois’ sekä ’Pirteä, ellei jopa kirpeä’. Iltapäivällä kävimme virkistäytymässä Simojoessa, jossa aloitimme jo blogiin liittyvän palaverin. :)


Nyt ollaan kukin yksin ja yhdessä päivitelty instatiliä, facebook- eventtiä ja blogia ja päivällinen on jäänyt huomaamatta kokonaan välistä. Koska päivällä lähinnä keskustelimme keski-ikäisten ja eläkeläisten kanssa, niin nyt on tarkoitus lähteä pyörimään (ja syömään!) ’kaupungille’ ja toivottavasti tapaamaan nuorempia henkilöitä ja kuulemaan heidän ajatuksiaan ranualaisuudesta.


- Kiira (mölkkyvalmentaja)

14 views0 comments

Recent Posts

See All