Search
  • Tanssilähettiläät

DAY 3: JANI HAARAHILTUSEN JALANJÄLJILLÄ

Updated: Jul 30, 2019

Tänään saimme viettää arvokkaan päivän Janin isän Markun seurassa. Markku poimi meidät kyytiin keskipäivällä ja lähdimme Söör Markun Pirssillä tutustumaan Haarahiltusten historiaan ja Janille tärkeisiin paikkoihin. Ensiksi suunnaksi otettiin Telkkälä, jossa vierailimme Markun nuoremman veljen Pasin luona Kotiharjulla. Kotiharju oli uskomaton paikka, josta löytyi upeat maisemat ja ulos rakennettu Kirnunsali (pieni esiintymislaituri), jossa oli vähän aikaa sitten ollut keikalla Wimme Saari. Ensi viikolla on kuulemma myös musiikkikeikka, joten Kirnunsali tulee koettua myös livenä.


Kotiharju ja Kirnunsali

Siitä jatkoimme matkaa Markun synnyinkotiin Wanhalle Haarahiltusen talolle, joka on rakennettu 1800 -luvun puolessa välissä. Taloa asuttaa nykyään Markun toinen veli Aki. Markulla riitti paljon hauskoja tarinoita omasta lapsuudestaan ja muistoja talosta sekä perheestään. 


Tästä matka jatkui Markuntalolle, jossa Markku asuu vaimonsa Irman kanssa. Matkalle sinne pysähdyimme onnettomuuspaikalla, jossa hänen poikansa Jani joutui auto-onnettomuuteen 20 vuotta sitten. Kolarissa kuusi nuorta oli auton kyydissä, joka tuntemattomasta syystä suistui pois tieltä ja törmäsi kiveen ja siitä kuuseen. Nuorista neljä menehtyi ja yksi heistä oli nuori lupaava tanssitaiteilija Jani. Siinä tienposkessa onnettomuuspaikan vieressä seistessä oli merkittävä ja tunteellinen hetki Markulle, mutta myös minulle.


Markku ja Markuntalo

Markuntalolle saavuttaessa tapasimme Janin äidin Irman, joka otti meidät lämpimästi vastaan. Kuulimme tarinoita ranualaisuudesta ja paikallisuudesta. Päivä meni nopeasti Markun ja hänen perheensä seurassa. KIITOS MARKKU, että veit meidät Janin jalanjäljille ja kerroit hienoja tarinoita pojastasi. 


- Lotta 

14 views0 comments

Recent Posts

See All